Politsei esialgsetel andmetel kaldus Tartust Valga suunas liikunud Volkswagen Passati juht teadmata põhjustel järsku vastassuunavööndisse, kus ta põrkas kokku talle vastu tulnud veoautoga. Veoautot juhtinud 37-aastane mees vajas esmaabi, tema kõrval istunud 6-aastane poiss pääses õnnetusest vigastusteta.

Sõiduautos üksinda viibinud noormees hukkus saadud vigastustesse sündmuskohal. Esialgsetel andmetel elas noormees õnnetuspaigale lähedal ning oli teel enda koolilõpu aktusele.

Õnnetus juhtus sirgel ja hea nähtavusega teelõigul, kus lubatud suurim sõidukiirus on 90 km/h. Pealtnägijate sõnul liikles Volkswagen enne kokkupõrget liiklusreeglitele kohaselt, samuti polnud politsei sõnul noormehel varasemaid liiklusrikkumisi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et seni pole veel üheselt selge, millistel asjaoludel õnnetust juhtus. Kriminaalmenetluse käigus kogutakse lisainfot tunnistajate ülekuulamise, ekspertiiside, veoki pardakaamera salvestuse ning teiste võimalike allikate uurimise teel.

"Kui jätta kõrvale joove ja kiirus, mis teistel juhtudel sagedamini traagiliste tagajärgedega avariideni võivad viia, on süvenev probleem paraku ka kõrvalised tegevused autoroolis. Silmad peavad olema kogu aeg sõiduteel ning käed roolil, sest auto juhtimine on tegevus, millele peab kogu oma tähelepanu suunama,“ sõnas Virk. Kas ja millist osatähtsust võisid antud õnnetuse puhul omada kõrvalised tegevused või muud tegurid, selgitatakse kriminaalmenetluses.

Jaga
Kommentaarid