Liiklusõnnetus Elva lähistel

Eile hommikul avastas juhuslik mööduja Tartumaal Külaaseme külas kraavis seisva avariilise Fiat Palio. Politsei selgitas, et auto liikus Elva poolt Viljandi maantee suunas, kui juht kruusateel sõites pärast kurvi auto üle kontrolli kaotas, kraavi sõitis ning auto üle katuse rullus.

Sõidukis oli autojuht, 57-aastane kohalik mees, üksinda. Ta sai avariis vigastusi, mis olid paraku surmavad. Kas autojuht kasutas nõuetekohaselt turvavööd, on veel selgitamisel. Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et politsei on sama autojuhi varem mitmel korral juhtimiselt tabanud ajal, mil ta oli alkoholi tarvitanud. "Kas selle avarii põhjuste seas võib olla ka joobnud pea, selgitatakse ekspertiisis," ütles ta.

Liiklusõnnetus Tartu lähistel

Eile kella 20.50 paiku sai häirekeskus teate raskest avariist Tartu vallas Kobratu külas Jõhvi-Valga-Tartu maanteel, kus suurim lubatud piirkiirus on kuni 90 km/h. Esialgsetel andmetel sõitis Tartust Jõhvi suunas liikunud BMW 530d lauges vasakkurvis teelt välja.

Kraavi sõitnud ja üle katuse rullunud autost paiskus autot juhtinud 46-aastane mees välja mitmekümne meetri kaugusele kergliiklusteele nii, et sai eluohtlikke vigastusi ning suri sündmuskohal. Ka oli autos mehe elukaaslane, 33-aastane naine, kes sai viga ja viidi tervisekontrolliks haiglasse.

Politsei on BMW-d juhtinud mehe ka varem korduvalt tabanud autoroolist ajal, mil ta oli alkoholi tarvitanud ning meest on nende rikkumiste eest karistatud. Ka naisterahvas rääkis sündmuskohal politseinikele, et nad mõlemad olid alkoholi tarvitanud. Lõpliku vastuse nende mõlema kainuse osas annab kriminaalmenetluses läbiviidav ekspertiis.

Sel aastal on politsei kõrvaldanud juhtimiselt 3787 alkoholi tarvitanud juhti, mullu samal ajal tabasid korrakaitsjad 3636 purjus juhti. Joobes juhid on tänavu põhjustanud 262 inimkannatanutega avariid, mullu samal ajal 277 avariid.

Tänavu on liikluses hukkunud juba 46 inimest. Ainuüksi täna kasvas see number kahe võrra - lisaks praegusele õnnetusele hukkus liikluses inimene ka hommikul. Tartumaal Elva vallas sõitis oma autoga kraavi 57-aastane mees, kahjuks ei suutnud meedikud ta elu päästa.