Möödunud nädalal toimus Tallinnas Lastekodu tänaval pussitamine, kus 35-aastane mees lõi noaga 42-aastast meest. Politsei avaldatud info kohaselt põhjustas meestevahelise konflikti ohvri vastassuunas sõitmine.

Politsei andmetel liikus sõiduauto Infiniti, mida juhtis 42-aastane mees, reede pärastlõunal Lastekodu tänaval vastassuunas. Seda nähes ärritus jalakäija, 35-aastane mees, kes püüdis sõidukit peatada, ent tulutult ja seejärel viskas masina pihta kinnise taskunoa. Juht väljus autost ja meeste vahel läks rüseluseks.

Tänaseks on teada, et 42-aastane autojuht viibib jätkuvalt haiglaravil, kuid tema olukord ei ole enam kriitiline.

Delfiga võttis ühendust ründajaks tituleeritud mees, kes soovis lugejatega jagada omapoolset versiooni juhtunust. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitas Delfile, et tänaseks on mees kahtlustatavana üle kuulatud ja tema suhtes on algatatud kriminaalmenetlus. "Menetlus veel käib ja tunnistajate ülekuulamine on pooleli, seega täpsemaid kommentaare, sealhulgas antud versiooni ümber lükata või kinnitada, ei saa," möönis Kostina.

Enesekaitse ja provotseerimine

Meiega ühendust võtnud jalakäija meenutab 11. mai pärastlõunat hoopistükis nii: „Kell oli paar tundi üle keskpäeva tiksunud, kui läksin naise ja lapsevankriga õue ja märkasin silmanurgast, et mööda Lastekodu tänavat lähenes suurel kiirusel sõiduauto Infiniti,” ütles mees ja märkis, et masin sõitis sisse keelumärgi alt, liikudes vastassuunavööndis.

Infiniti juht parkis sõiduki vastasmaja ette, jalakäija auto kõrvale, väljus masinast ja jäi kortermaja trepikoja ees seisma. „Mina olin mehest pea 15 meetri kaugusel, aga kõnetasin teda, küsides, kas ta on teadlik, et antud tänav on ühesuunaline,” kirjeldas ta. „Selle peale vastas mees, et tal on ükskõik. Ma ütlesin, et võin talle politsei kutsuda, aga tema saatis mind vulgaarsete sõnade saatel pikalt,” lausus mees.

„Küsisin temalt, kas vinge autoga on kõik lubatud ja endamisi ropendades liikusin tagasi oma naise ja lapse juurde,” ütles väidetav ründaja ja lisas, et temast jäi autojuht trepikoja ette seisma. „Mina arvasin, et sellega on probleem lahendatud ja lugu läbi.”

Mehe sõnul seisid nad naise ja võsukesega paigal ning ootasid, mil agressiivse moega autojuht majja siseneb või hoopiski lahkub. „Mu auto oli pargitud täpselt Infiniti kõrvale ja kuna ma ei soovinud selle juhiga enam kokku puutuda, veel vähem, et ta näeks, milline on minu auto, siis seisime ja ootasime seal ligikaudu 7 minutit,” nentis ta.

Mehe sõnul väljusid mõne aja pärast trepikojast kaks meest, keda Infiniti juht ilmselt püstaku ees oodanud oli, ja nad läksid kõik koos autosse. Seejärel tundus mehele, et autosolijad justkui provotseerisid teda. „Nad keerasid auto vastassuunavööndisse, mille peale ma läksin ja seisin keset teed, olles autost umbes viie meetri kaugusel,” meenutas ta ja möönis, et tol hetkel ei osanud aimata, kuidas lugu lõppeda võib. „Autojuht vajutas gaasi, n-ö õrritas, ja seejärel kiirendas järsult. Ma ei saanud kohe arugi, et see pole nali. Sain auto eest viimasel hetkel minema,” lausus ta.

Siis aga jalakäija vihastas ja haaras püksitaskust ainsa raske eseme - kinnine taskunuga - , mis tal seal oli ja viskas selle vastu auto paremat tagatiiba. „Nuga lendas seejärel avatuna tänavale,” lausus ta ja selgitas siis, et tormas ruttu külmrelvani, kuna ei soovinud, et autos olevad mehed seda märkaks.

Mehed väljusid autost ja äsja külmrelva loopinud mees jäi, nuga selja taga, tardunult seisma. „Sain autojuhilt kohe paremsirge ja kukkusin maha,” kirjeldas ta juhtunut. Mees selgitas, et üritas end kätega kaitsta ja sel hetkel, kui autojuht teda ründas, unustas hoopiski, et hoiab paremas käes nuga.

„Järgmisel hetkel nägin, et juht toetab end auto kapotile ja hoiab rinnast kinni. Taipasin, et asi on tõsine ja kutsusin kiirabi ning politsei,” lõpetas ta.

Põhja prefektuuri operatiivjuhi Valter Pärna sõnul on tegemist väga tõsise juhtumiga. „Arusaamatusest alguse saanud tüli võõraste inimeste vahel lõppes eluohtliku ründega avalikus kohas. See on lubamatu. Sõltumata tüli algpõhjustest, ei ole füüsiline rünne ühelgi juhul õigustatud. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustame menetluse,“ nentis Pärn.

Delfi rõhutab veel kord, et tegu on ühepoolse versiooniga juhtunust, uurimise praeguses järgus ei soovi politsei täpsustada, mis tegelikult juhtus.