Prokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai kinnitas Delfile, et avariis viga saanud ühekuune imik suri haiglas.

Lastehaigla juhatuse esimees dr. Katrin Luts ütles Delfile, et vanem laps on üle viidud nn tavaosakonda. "Imikut kahjuks raske ajutrauma tõttu päästa ei õnnestunud," nentis Luts.

Prokuratuur avaldab lapse lähedastele kaastunnet.

Reede hilisõhtul toimus üliraske liiklusõnnetus, kui kahtlustatava juhitud Audi A4 sõitis tagant otsa Narva poole liikunud Opel Vectrale. Otsasõidu tulemusena paiskus Audi teelt välja ja Opel vastassuunavööndisse.

Laupäeval võttis kohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla 39-aastase mehe, keda on alust kahtlustada toimunud liiklusõnnetuse põhjustamises.

Ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul taotles prokuratuur kohtult kahtlustatava vahistamist, kuna tunnistajate ütluste kohaselt ületas ta suurel määral lubatud sõidukiirust ning oli varasemalt tarvitanud alkoholi. Prokuröri sõnul kahtlustatakse meest kõige raskema liiklusalase kuriteo toimepanemises, mille tagajärjel sai väga raskelt kahjustada ühekuune beebi. Lisaks sellele on mees ka varem toime pannud samaliigilisi süütegusid, kuid ta ei ole nendest vajalikke järeldusi teinud, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Põhja prefektuuri avariiteenistuse vanema Tanel Pajumaa sõnul ei saa kirjeldatud juhtumist rääkida kui klassikalisest liiklusõnnetusest. „Kõik uurimise esmased asjaolud viitavad sellele, et teisele autole tagant otsa sõitnud autojuht tekitas teadlikult liiklusseaduse eiramisega soodsa pinnase avarii tekkimiseks. Politsei teeb küll iga päev tööd selle nimel, et kaitsta liiklejate elu ja tervist, ent paraku ei saa ainult järelevalvega liikluses osalejate ellujäämist garanteerida. Seda saavad teha vaid liiklejad ise, kui sõidavad alati kaine peaga, kasutavad turvavarustust ning valivad õige ja ohutu sõidukiiruse, ei tegele kõrvaliste asjadega ning suunavad kogu oma tähelepanu vaid sõiduki juhtimisele. Samuti on oluline sellist tegutsemist nõuda ka oma lähedastelt ja tuttavatelt,“ ütleb Pajumaa.

39-aastast Kristianit kahtlustatakse mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus ehk karistusseadustiku § 422 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Jaga
Kommentaarid