Päästeameti menetlejate sõnul sai tulekahju alguse kuuri osast, kuid täpsemad asjaolud vajavad siiski veel selgitamist. Puhkemajal olid päästeameti kinnitusel olemas kõik korrektsed tuleohutusseadmed.

"Tuli levis majale, sest kuur ja maja olid omavahel ühendatud varikatusega ning lisaks soosis tule levikut ka tuule suund," ütles päästeameti pressiesindaja Delfile.

Jõe külalistemaja teatas sotsiaalmeedias täna hommikul, et asutus ei saa enam külalisi vastu võtta, kuna põles eile maha.

Külalistemaja esindaja Lehar Adoma ütles Delfile, et hetkel ei ole paika pandud plaani, kas külalistemaja ehitatakse taas üles või mitte. "Peame kindlustusega sellest rääkima," ütles Adoma.

Samuti pole Adomal aimu, mismoodi võis tuli kõrvalhoones alguse saada. Teada on seni, et põlema läks kuur ja tuli levis sealt ka külalistemajja, kus viibis ka Adamo naine, kes tule avastas.

Eile kella 18 paiku sai häirekeskus teate Raplas põlevast Jõe külalistemaja kõrvalhoonest.

Vaatamata päästjate püüdlusele piirata tule levikut külalistemaja peahoonele, ei suudetud hoonet siiski päästa. Õnneks keegi tulekahjus kannatada ei saanud ja külalisi hoones ei viibinud.