“Ma ei saa aru, millega need inimesed küll mõtlevad, kui ronivad väliskurvi rallit vaatama. Sellise koha peal seista on enesetapp!” meenutas Hiiumaalt pärit rallisõitja Ats Remmelg oma 14 aasta pikkuse karjääri hirmsaimat hetke, kirjutab Meie Maa.

Käis 40. Saaremaa ralli kümnes kiiruskatse, kui Ats Remmelga juhitud Subaru Impreza Undva teedel kurvist välja kaldus ning väliskurvi lähedal olevate pealtvaatajate suunas sööstis.

“See oli nii nibin-nabin, vahest mõned sentimeetrid jäid autot ja eest karanud pealtvaatajaid lahutama,” viitas Remmelg. “Ma siimaani imestan, kuidas ikkagi keegi alla ei jäänud, sest väliskurvis oli umbes 30– 40 pealtvaatajat ja mõned neist väga lähedal.”

Pärast väljasõitu aitasid needsamad hetk tagasi napilt eluga pääsenud pealtvaatajad Remmelga masinal taas rajale söösta. Samas raputas rallimees rallisõprade suunas rusikat: “Inimesed ei saa aru, kus nad võivad vaadata nii ohtlikku asja nagu ralli. Riskitakse oma eluga, mõtlemata tagajärgedele.”

Remmelga kinnitusel pole tal oma karjäärist sedavõrd ohtlikku olukorda meenutada. Üle-eelmisel aastal juhtus tal Saaremaa rallil halenaljakas intsident, kui ta teelt välja sõites piknikuliste laua segamini pööras.