Jälitustegevust oli teostatud ühe haigla arvuti küljes olnud seadme abil. 3. jaanuaril Allikvee saadetud kirjale andis õiguskantsler vahevastuse 7. jaanuaril, millega andis teada, et jaanuari jooksul selgub, kas Ida-Tallinna keskhaigla töötajate suhtes toimunud jälitustegevus ka õiguspärane oli.

Eile, päev pärast haigla puistamist ja neljale haigla töötajale kahtlustuse esitamist saabus ITK juhatuse esimese nüüdsele kohusetäitjale Ene Hallingule ka vastus: "Saame kinnitada, et jälitustoimingi viidi läbi õiguspäraselt, st eeluurimiskohtuniku nõuetekohaselt põhistatud loa alusel."

Ehkki avalikus ja ka personal juba teab, kelle suhtes tõenäoliselt jälitustoiminguid teostati, vastas õiguskantsler, et temal ei ole õigust avaldada kriminaalmenetluse üksikasju. Ka seda, mis ajal, milliseid ja kelle suhtes jälitustoiminguid tehti.

Teisipäeva hommikul kulmineerus eeluurimistegevus haiglas nelja töötaja kinnipidamisega. Nende seas haigla juht Ralf Allikvee, kaks tippkirurgi Taavi Toomela ja Rasmus Allikvee. Lisaks peeti kinni veel üks haiglatöötaja.

Keskkriminaalpolitsei kahtlustab Ralf Allikveed riigihangete toimingute suuremahulises rikkumises. Neljas haiglatöötaja on saanud kahtlustuse altkäemaksu võtmises. Tippkirurgid Allikvee ja Toomela on saanud kahtlustuse mõlemas eelpoolmainitud kuritegudes.

Teisipäeval toimunud kinnipidamise tõttu lükkus edasi ka kaks planeeritud operatsiooni. ITK kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles, et patsiente teavitati täna uutest operatsiooniaegadest - üks lükkus veebruari ja teine märtsi algusse.