Facebooki lehele "Märgatud: RAKVERE's" postitati täna pilt roojavast vanemast naisterahvast. Pildi alla oli aga kirjutatud: "Olen siin mitu päeva järjest kohanud hirmsat naisterahvast. Tekkis küsimus kas ongi on see lasteahistaja?".

Samuti kirjutavad kasutajad kommentaaridesse, et naine olevat pidevalt linnakodanikke tülitanud ning näiteks kolme poissi jalgadega tagunud ja üritanud ühelt naiselt kotti haarata. Lisaks olevat naist nähtud kohvikus toidupalade ülejääke söömas ja inglise keeles tuld küsimas.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles Delfile, et politseisse pole laekunud konkreetset infot selle kohta, et mingi naine ahistab Rakveres lapsi.

"Küllap käib jutt naisest, kelle teod on nii linnakodanikele kui ka politseile viimastel päevadel silma hakanud ja kelle pildid jooksevad läbi ka sotsiaalmeediast. Hetkel tegelevad politseinikud Soome kodanikust naistega ja teda viiakse Soome saatkonda (on juba teel Tallinna poole)," rääkis Rist.

"Saatkonnaga on kokku lepitud, et naine saadetakse tagasi kodumaale, millega ta ka nõus oli," lisas politsei esindaja.

Politsei kutsub siinkohal kõik üles tähelepanelikkusele ja hoolivusele kui nähakse võib-olla esmalt veidralt käituvat inimest. Sellest peaks teatama politseisse mitte jagama sotsiaalmeedias infot.

„Meie ülesanne on välja selgitada, kas tegemist on korrarikkujaga või hoopis abi vajava inimesega. Näiteks naise puhul selgus, et oli kahjuks sõitnud valesse sihtpunkti ja tagasisõiduks raha polnud. Õnneks ei näidanud ilm tõelist talve palet ja ta suutis ööd sedasi mööda saata, et ei saanud tõsist tervisekahjustust,“ lisas Rakvere politseijaoskonna juht Indrek Link.