25. novembril kella poole kuue paiku teatati demineerijatele, et vanal Raadi lennuväljal on kaevetööd tegeva kopa ees lõhkekeha meenutav ese. Kohale sõitsid Lõuna-Eesti pommigrupi demineerijad ja et ilm oli pime, kaasati päästjad, kes valgustuseks prožektorid üles seadsid.

Demineerijad selgitasid, et leitud oli Teise maailmasõja aegne reaktiivmiin läbimõõduga umbes 30 cm, mille kaal ulatub üle 100 kilogrammi. Reaktiivmürsk oli välja tulistatud, kuid polnud miskitõttu lõhkenud ja sisaldas umbes 45 kilogrammi lõhkeainet. Seetõttu olid vajalikud tõhusad ettevaatusabinõud ning miini lõplik ohutuks tegemine lükati 26. novembrile.

„Miinis oli hulk lõhkeainet ja kõige otstarbekam oli see linnast kaugemale hävituskohta transportida ning seal ohutuks teha,“ ütles demineerimistööde juht Rauno Saareleht. „Ohutuse tagamiseks kaasasime eskordiks kaks politseiekipaaži, kes veost turvasid ja karjääri, kus miini ohutuks tegime, ligipääsud sulgesid.“

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada. Leiust tuleb minna eemale ning teavitada numbril 112. Kõik lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks.