Esmaspäeva hommikul pidas politsei Tartumaal Tähtvere vallas Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maanteel kinni sõiduauto Volkswagen, mille juht ületas oluliselt asulavälisel teel lubatud sõidukiirust. Sõidukit juhtinud 21-aastase mehe kontrollimisel tuvastas politsei ühtlasi, et ta oli autorooli istunud alkoholi tarvitanuna. Mees kõrvaldati juhtimiselt ja toimetati arestimajja kohut ootama. Lisaks juhile viibis Saaremaalt startinud sõidukis veel kolm isikut, kes kõik olid alkoholi tarvitanud ja kellest üks oli alaealine.

Et autojuht saaks oma ohtliku teguviisi üle pikemalt järele mõelda ning välistada samas tema riskantse liikluskäitumise jätkumine teiste liiklejate suhtes otsustas politsei taotleda talle aresti. Täna hommikul toimunud istungil määraski kohus juhile karistuseks 12 arestipäeva ja lisaks võeti mehelt kolmeks kuuks juhtimisõigus.

Tartu politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Vallo Tõnuvere sõnul on alkoholi tarvitanud juht selgelt liikluses ohtlik, kuid kui hägustatud meeltega autojuht ka veel lubatud sõidukiirust oluliselt ületab, siis on see tõsine ohuallikas. „On väga tõenäoline, et sellisest liiklejast saab ettearvamatute tagajärgedega liiklusõnnetuse põhjustaja,“ lausus Tõnuvere.