Hommikul ootas Peterburi maanteel Iru ristmiku läheduses linna poole sõitnuid autojuhte üle 40 politseiniku, kes kontrollisid nelja tunni jooksul enam kui tuhandet juhti. Sarnaseid hommikusi kontrolle tehti kogu Eestis.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul kõrvaldati viie tunni jooksul liiklusest 37 alkoholi tarvitanud juhti ja need on murelikuks tegevad arvud. Üle poolte juhtidest olid tarvitanud alkoholi selle määral, et said väljahingatavas õhus alkomeetri näiduks 0,21-0,75 mg/l. „Kontrollitud juhtide koguarvu vaadates ei olnud tulemused tavapärasest oluliselt erinevad. Samas on ehmatav, et alkoholi tarvitanud juhtide seas oli kuus kutselist juhti, kellest üks oli mitmeid inimesi sõidutanud väikebussi roolis. Seega on operatsioonide tulemused hea meeldetuletus veoettevõtetele, kes saavad palju ära teha selleks, et nende juhid ohutult ja õiguskuulekalt liikleks,“ ütles ta.

Komissar paneb kõikidele autojuhtidele südamele, et joobes juhtimine on tõsine liiklusoht. „Politsei soovitab eesseisvale suvele vaadates alati meeles pidada, et joobes juhtimisele ei ole õigustust ning politsei on nende rikkumiste eest karistamisel karm,“ ütles Tänak.

Eestis kontrolliti eilsel operatsioonil kokku 9568 juhi kainust. Avastati 37 alkoholi tarvitanud juhti, sealhulgas viis veokijuhti ning üks erivajadustega inimesi transportinud bussijuht ning neli joobes jalgratturit. Kahe juhi osas alustati kriminaalmenetlus.

Operatsioon viidi läbi kõikides prefektuurides ning seda nii asulates kui ka asulavälistel teedel.