Sündmuskohal oli kolm helikopterit (vaatluskopterid Robinson ja Enstrom ning kustutuskopter MI8) ning kustutustöid teostasid õhust ka kaks AN2 lennukit, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Kustutustööde organiseerimisel ning teostamisel osales täna kuni 110 inimest, sealhulgas olid päästjatele abiks inimesed AS-ist Tootsi Turvas, RMK-st, LKK-st, Kaitseliidust ja reservpäästerühmast. Nii inimesi kui ka tehnikat toodi lisaks Põhja- ja Lõuna-Eesti päästekeskustest.

Sündmuskohal töötab praeguse seisuga pumbajaam, viis mootorpumpa, üks roomiktransportöör ning seitse kõrge maastikuläbivusega väikesõidukit.

Turbaväljalt märgati tossu tõusmas eile pealelõunal. Tugeva tuule mõjul levis põleng silmnähtavalt väga kiiresti lõuna-kagu suunas, ulatudes kella 23-ks 455 hektarini. Lisaks väga tugevale tuulele raskendas kustutustööde organiseerimist ka maanteevõrgu kaudu ligipääsu puudumine põlengualale.

Suurem metsapõleng Ida-Virumaal on praegu ka Vaivara vallas, kus Narva karjäärist 4. juunil alguse saanud tulekahju aktiivse põlenguala suurus on täna õhtuse seisuga vähenenud 70 hektarini.

Pühapäeval lõpetati aktiivsed kustutustööd Toila valla territooriumil Ahtme metskonnas Puhatu raba endistel turbatootmisväljadel, kuhu on praeguseks kasvanud metsanoorendik.