Puhatu turbatootmisväljadel 9. juuni pealelõunal alguse saanud tulekahjul on aktiivse põlenguala suurus täna hommikuse seisuga 370 hektarit, vähenenud on tulest haaratud turbaaunade hulk (14-lt 10-le) ning põlengu intensiivsus (suitsu levik), teatas Ida-Eesti päästekeskus.

Kustutustööd sündmuskohal on tänaseks jõudnud järku, kus ollakse valmis järelkustutustöödele rakendama ka vabatahtlikke. “Seoses põlengu intensiivsuse tunduva vähenemisega on meil nüüdsest tagatud vabatahtlikele ohutus sündmuskohal ning nende abi on oodatud,” ütles päästetööde juht Heigo Olu.

Vabatahtlikud saavad ennast kustutustöödele eelregistreerida päästeala infotelefonil 1524, kust neile antakse täpsemat infot kustutustöödele jõudmise kohta. Appi on oodatud täisealised hea tervisega inimesed.

Igapäevaselt töötab sündmuskohal 100 ning öösiti 80 inimese ringis, sealhulgas on inimesi AS-ist Tootsi Turvas, Kaitseliidust, Riigimetsa Majandamise Keskusest, reservpäästerühmast ning Lääne-, Lõuna- ja Põhja-Eesti päästekeskustest.

Tehnikast on praeguse seisuga kasutusel kaks pumbajaama, 11 mootorpumpa, üks roomiktransportöör, kaheksa kõrge maastikuläbivusega väikesõidukit ning kuus traktorit.

Täna jätkatakse vaatluslende kaitsejõudude helikopteriga Robinson, õhust kustutamist sel nädalal rohkem ei toimu.

Jätkub äärmiste turbaaunade kustutamine ning põlenguala piiramine tule edasise levikuvõimaluse lõplikuks takistamiseks.

Narva karjääris 4. juuni pealelõunal alguse saanud metsapõlengul on aktiivsete tulekollete ala täna hommikuse seisuga 50 hektarit, kus intensiivset põlemist enam ei toimu, kuid kraavikallastel ja mõnel pool keset põldu tuleb veel välja üksikuid tulepesasid.

Kustutustööde organiseerimisel ja teostamisel töötas täna öösel 11 inimest, päeval lisandub inimesi, kes korjavad kokku põlengualal seni kasutusel olnud kustutustehnika ja voolikuliinid, mis paigutatakse ümber Puhatu turbaväljade põlengule. Jätkub üksikute tulepesade otsimine ja kustutamine.