Prokuröri hinnangul on 32-aastase Taneli süü mõrvas ja tapmisega ähvardamises tõendatud ning nende süütegude eest on paslik määrata 17-aastane vangistus ehk maksimaalsest aastatega piiritletud karistusest vaid kolm aastat lühem vabaduskaotus, kirjutab BNS.

Taneli kaitsja leidis, et süüdistused mõrvas ja ähvardamises pole tõendatud. Kaitsja möönis, et tema klient võib olla süüdi vaid ohvrile raske tervisekahjustuse tektiamises.

Kohus kuulutab lahendi 12. novembril.

Süüdistuse järgi tungis 32-aastane Tanel mullu 25. novembril Tallinnas Siidisaba tänaval asuvas majas kallale 26-aastasele noormehele. Süüdistuse kohaselt peksis Tanel meest käte ja jalgadega ning erinevate esemetega ja tekitas talle ka mitu torkehaava. Ränki vigastusi saanud ohver suri sündmuskohal.

Politseinikel ei õnnestunud koheselt Tanelile jälile jõuda ning mees sai vabadust edasi nautida.

Samuti süüdistatakse Tanelit selles, et tänavu 31. jaanuaril ähvardas ta „maha lüüa“ mõrva asjaoludest teadlikuks saanud 34-aastase mehe, kel oli alust ähvardust ka tõsiselt võtta.

Politsei jõudis Taneli tabamiseni alles kevadel ning Harju maakohus võttis ta 30. aprillil vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes sai Tanel süüdistuse mõrvas ja tapmisega ähvardamises, mille eest võib kohus määrata kuni eluaegse vangistuse.

Tanelit on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka isikuvastaste kuritegude eest.