Nimelt selgus, et kolm eelmise aasta oktoobris politseinikke rünnanud meest said tingimisi karistused ning politseiniku ninaluu puruks peksnud kurjategijat karistati üksnes aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistusega.

Lõuna prokuratuur ei soovinud eile Delfile seda pikemalt kommenteerida ja teatas üksnes, et kohtuotsuse teatavakstegemisel juunikuus on prokurör kohtuotsust uudistesaatele Reporter piisavalt selgitanud.

Reporteri uudises rääkis Pajus, et kolm varem kriminaalkorras karistamata isikut, kelle osalus selles kuriteos politseinike ründamisega piirduski ja kes ei tunginud võõrale territooriumile ja ei kasutanud vägivalda tsiviilisikute vastu, said kõik aastase vangistuse erinevate vabastustingimustega.

"Ma loodan, et üldsus saab aru ja mõistab seda, et korrakaitsjad ei tegutse ilmaasjata, korrakaitsjate korraldustele tuleb alluda," lisas Pajus.

Politsei peadirektor Raivo Küüt nõudis täna aga politseinike ründajatele karme karistusi. "Need, kes tõstavad käe politseiniku vastu, tõstavad käe riigi vastu ja siin peavad olema keskmisest kõrgemad karistused," lausus Küüt.

Ta juhtis tähelepanu murettekitavale trendile, et rünnakud politseinike vastu on hakanud tõusma. 2007. aastal oli umbes 120 politseinike ründamise juhtumit. 2010. aastal langes see umbes 60ni, ent eelmisel aastal tõusis 90 juhtumini. Tema sõnul on politsei loonud kõigi nende olukordade hindamiseks komisjoni, mis peab pakkuma lahendusi politseinike väljaõppe parandamiseks ja vajadusel ka seaduste muutmiseks.

Küüt ei tahtnud anda hinnangut sellele, et prokuratuur kasutas sel juhtumil kokkuleppemenetlust, mis ei võimaldanud politseinike peksjatele väga karmi karistust määrata.

"Tuleb saavutada, et määratud karistused mõjuksid sellisena, et politseinikud saaksid tagada avalikku korda ilma, et oleks ohus politseinike elu ja tervis," lisas Küüt. Politseiniku töö ongi tema sõnul ohtlik töö. Rünnakud politseinike vastu on äkilised ja kuna võrreldes 90. aastatega on neid ka vähemaks jäänud, pole politseinikud nende tõrjumiseks enam nii valmis kui varem.