Prokuratuur usub, et Tartu endine abilinnapea Kajar Lember pettis PRIA-lt välja euroraha. Esialgu süüdistas prokuratuur Lemberit 19 kuriteoepisoodis. Kui prokuratuur Lemberi toimiku läinud sügisel kohtusse viis, lõpetati kriminaalasi kümnes episoodis nende väidetavate kuritegude aegumise tõttu, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Eelmise nädala reedel saatis Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Margus Gross kohtule taotluse, et toimikute vahelt jäetaks välja veel viis episoodi.

Lemberi osa kogu kriminaalasjas pole tegelikult kuigi suur. Prokuratuuri taotlus puudutab lisaks Lemberil veel kolme ettevõtet ja ühte kohtupingis istuvat inimest. Nende kõigi puhul taotleb prokuratuur väidetavalt ühe kuriteoepisoodi aegunuks kuulutamist.

Kaitsjate soovid on siiski suuremad. Viimasel kohtuistungil mõned nädalad tagasi taotlesid kaitsjad kriminaalasja osalist lõpetamist nelja inimese ja kolme ettevõtte asjus. Kajar Lemberi kaitsja Margo Lemetti ütles, et tegelikult pole prokuratuuri ettepanekuga rahul ka tema.