"Nimetatud isiku tegevus oli uurimise all alates 2011. aasta kevadest, kuid mõned kuriteoepisoodid pärinevad ka märksa varasemast ajast," teatas prokuratuuri pressiesindaja viidates sellele, et Luik hoidis juba alates 2002. aastast oma arvutis kaht tekstifaili, mis kirjeldavad seksuaalvahekorda alla 14-aastase tüdruku ning täisealise mehe vahel.

Samuti selgitati prokuratuuri sõnul välja, et alates eelmise aasta suvest ahvatles ta seksuaalselt seitset lapseealist tüdrukut.

Harju maakohus mõistis Luige täna keskpäeval süüdi lasteporno hoidmises, lapse seksuaalses ahvatlemises ja kõlbmatus katses leppida lapsega kokku seksuaalsel eesmärgil kohtumist.

Margus Luik on kergejõustiklane ja spordiajakirjanik. Ta on töötanud 1988–92 Tallinna 54. keskkooli – praegune Tallinna Saksa Gümnaasium - kehalise kasvatuse õpetajana, 1992–94 Jalgpalliliidu pressiesindajana, 1994–95 AS-i RMS Korner direktorina ja 1995–96 Eesti Päevalehe spordiajakirjanikuna. Aastast 1996 vabakutseline jalgpallivaatleja ja meediakonsultant, aastast 1999 Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) ja aastast 2007 Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) pressiesindaja.

Margus Luik oli 2008. aastal Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri meediakordinaator kõigi 16 osaleva riigi vahel. Ta on tegutsenud delegaadina UEFA egiidi all erinevatel jalgpallimängudel. Luik on Eesti jalgpalliajakirjanike klubi liige.