Põhja prokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles, et Rõigas tegi prokuratuurile avalduse paari nädala eest, kui tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon jõudis järeldusele, et tema poja ravis ei tehtud vigu.

"Seejärel oli prokuratuuril kümme päeva otsustada, kas alustada uurimist. 1. aprillil otsustati kriminaalmenetlus alustada," ütles Tuulik.

Noormehe surma asjaolude uurimisel on seiku, mida ei saa ilma kriminaalmenetluseta kontrollida. Seetõttu peabki asja selgitama ohtu asetamist käsitleva paragrahvi alusel ja tegema kindlaks, kas surma tõi kaasa kellegi vale tegevus või tegematajätmine.

Ajakirjanik Anneli Rõigas saatis novembris meediasse avaliku kirja, kus süüdistas Põhja-Eesti regionaalhaigla töötajaid oma 26-aastase poja sandiks süstimises ja tema surma põhjustamises.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kinnitas vastuseks poja kaotanud naise kaebusele, et noormees oli haiglasse jõudes juba haiguse lõppstaadiumis, kus teda päästa polnud enam võimalik.

Eelmisel nädalal pöördus Oliver Rõigase ema riigiprokuratuuri ja siseministri poole avaldusega algatada kriminaalmenetlus mullu 15. oktoobril Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuses surnud Oliver Rõigase piinamise, tapmiskahtlustuse ja surma asjaolude väljaselgitamiseks.