Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles Delfile, et Varvara ekspertiisiaktid ei ole veel laekunud. "See ei tähenda aga seda, et eksperdid ei ole tööd teinud. Vastupidi, Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi ekspertide ning uurimist läbiviivate asutuste koostöö on olnud hea," märkis pressiesindaja.

"Uurimisasutused on kursis ekspertiiside läbiviimise käigus saadud teabega, kuid see ei kuulu täielikult avalikustamisele. See on informatsioon, millest saavad oma tööks vajaminevaid andmeid juhtumi lahendamisega tegelevad inimesed," sõnas Luuk.

Luuk märkis, et kui ekspertiisiaktid laekuvad, siis ei ole endiselt võimalik kohe kogu delikaatset infot avalikustada. "Enamus, mida saab avaldada, on avaldatud juba varem tuginedes ekspertide esialgsele arvamusele - vägivallatunnused, surma põhjus (kägistamine), tüdruk oli tapetud mujal. Ülejäänud info, mida saavad nendest ekspertiisiaktidest uurimisega tegelevad politseinikud, ongi suures osas pigem selline, mida on vaja just neile ja mille avaldamine ei aitaks uurimisele kuidagi kaasa. Pigem toob erinevate menetlustoimingute käigus kogutud detailide avaldamine kokkuvõttes kahju. Eeldame, et ka kurjategija loeb ajakirjandust ning mida vähem ta teab uurijate tööst, seda parem," nentis pressiesindaja.