Eelmise nädala teises pooles leidis meedias laia kajastust, et ekskohtunik Leo Kunman esitas kuriteoteate endise riigiprokuröri Evestuse ja endise Põhja ringkonnaprokuröri Olevi peale.

Kunman rääkis möödunud pühapäeval Delfile, et tal on väljakirjutis lindistustest, mis Kutseri poolt salvestatud. "Nendest tekstidest on näha, kuidas on sunnitud Kutserit andma valeütlusi Savisaare vastu."

Raiko Paas oli vestlustel neljas osapool ja ütleb nüüd Delfile, et tema ei tundunud, et ta klienti oleks sunnitud valeütlusi andma. "Mina ei saa öelda, et teda oleks seal kuidagi surutud või survestatud. Meil käis arutelu erinevatel teemadel, nagu ikka käib arutelu. Käib otstarbekuste otsimine, eks kogu see menetlus oli küsitavate väärtustega," märgib ta. "Aga kordagi ei tekkinud tunnet, et minu klienti sunnitakse valetama. Kui nii olnuks, siis ma kindlasti sekkunuks."

Kunman väitis, et kokku salvestas Kutser nelja vestlust. Viimase lõpus olevat too paljastanud, et lindistas. "Kuni sinnamaani ei olnud Evestus nõus oportuniteediga, aga kui sellest kuulis, siis pakkus kohe."

Paas tunnistab, et ei mäleta säärast hetke. "Ma ausalt öeldes tõesti ei mäleta. Nii palju aega on möödas, mul on kogu aeg kümmekond protsessi seljas," selgitab ta. Vestlused olid enam kui aasta tagasi, oportuniteedi kinnitas kohus mullu septembris.

Mis puutub salvestustesse, siis ka Paas on nende kohta erinevaid jutte kuulnud, kuid ta ise pole linte kuulanud ega tea, kas need ka reaalselt üldse eksisteerivad. "Seda peab Kutseri enda käest küsima," sõnab ta.

Seda viimast on Delfi korduvalt proovinud. Nii talle helistanud kui ka küsimused kirjalikult saatnud, Kutser ei reageeri. Kunman ütles, et tema sai väljakirjutise ajakirjanike käest. Kelle, ta ei avaldanud.

Evestus lausus möödunud reedel Delfile, et väitel, nagu oleks ta koos Oleviga suunanud Kutserit valeütlusi andma, pole alust. "Kogu loo usaldusväärsust kahandab see, et sellest alles aastaid hiljem kõneldakse ning ei ole vastava avaldusega koheselt politsei, prokuratuuri või kohtu poole pöördutud,” tõi ta välja.

Kunmani sõnul on asi ka selles, et Kutser üritas linte rahaks teha, mistõttu ta neid kellegagi ei jaganud. Ent ta olevat nii suurt summat küsinud, et keegi ei olnud nõus maksma.

Paas selle kohta ei tea, kas ja kellelt Kutser raha nõudis, küll aga juhib tähelepanu asjaolule, et imelik on, et aasta hiljem hakkab korda majja lööma kõrvaline inimene (Kunman), kes polnud vestluste puhul juureski.

Avalikule infole toetudes seob Kunmani nn Savisaare protsessiga see, et tema vend Vello Kunman on süüalune. Teda süüdistatakse Savisaarele altkäemaksu pakkumises, et lahendada üks majaehituse mure.