Presidendi otsusel peab eluaegset vanglakaristust kandev 1981. aastal sündinud Ustimenko vangistuses edasi olema. Sarnase otsuse langetas president ka 2010. aasta kevadel, vahendab BNS.

Seaduse järgi saab Ustimenko taotleda enda enne tähtaega vanglast vabastamist, kui tal on karistusest kantud 30 aastat ehk 2032. aastal.

Ustimenko kannab viie inimese tapmise, kahe inimese mõrvakatse ja mitme muu raske kuriteo eest eluaegset vangistust. Koos Ustimenkoga oli toonas Tallinna linnakohtus süüpingis ka Valeri Požidajev, kes sai röövile kaasaaitamise eest nelja-aastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Eeluurimisel andis Ustimenko toime pandud kuritegude kohta üksikasjalikku teavet, kuid kohtus ütles ta oma varasematest ütlustest lahti ning ajas kogu süü surnud sõbra Dmitri Medvedjevi (21) peale.

Ustimenko ja Dmitri Medvedjevi 2002. aasta veebruarist kuni maini Eestis ja Lätis toime pandud kuritegude sarjas kaotas elu seitse ning sai vigastada kuus inimest. Ustimenkole pandi süüks Eestis viie ja Lätis ühe inimese tapmist, ühe mõrva pani toime Medvedjev, kes ise hukkus hiljem tulevahetuses Läti politseinikega.

Ustimenkoga koos kohtu all olnud Požidajevit süüdistati kurjategijatele Sillamäe raharööviks vajaliku teabe andmises.