Möödunud aasta 17. novembri õhtul tarvitasid kolm Põlva politseile juba varasemast ajast tuttavat meest Hurda tänaval asuvas majas ühiselt alkohoolseid jooke. Vägijookide tarvitamise käigus hakkasid mehed erinevate küsimustega politsei hädaabiliini tööd segama. Purjutanud peoseltskond ei allunud juhtimiskeskuse töötajate korraldustele hädaabiliini kinni hoidmine lõpetada ning jätkasid järjepidevalt tühikõnede tegemist. Ühtekokku helistasid mehed juhtimiskeskusele viiel järjestikusel korral.

Ühel hetkel muutus aga politseile laekunud kõne sisu ärevaks, mil 22-aastane Taavi teatas, et Põlva linnas Hurda tänaval asuvas majas on põrandal kellegi pea ja kõik kohad on verd täis.

Äreva väljakutse peale sündmuskohale jõudnud politseinikud avastasid korterist eest kolm alkoholi tarvitanud meest. Politseinikud selgitasid välja, et 22-aastase mehe kirjeldatud olustikku Hurda tänava korteris ei olnud ning tegemist oli valeväljakutsega. Põlva politsei alustas 22-aastase Taavi suhtes väärteomenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb politsei valet väljakutsumist.

Eile, 22. jaanuaril seisis Taavi Põlva kohtumajas ning ootas oma karistust. Kohtuistungil määrati Taavile operatiivsõiduki valeväljasõidu põhjustamise eest karistuseks viis päeva aresti. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Põlva patrullteenistuse vanem Arvo Turba taunib meeste teguviisi ning selgitab, et hädaabiliini kinni hoides ja valeväljakutseid tehes võivad abita jääda reaalsed hädasolijad.

„Politseipatrulli saabumine tegeliku abivajajani võib viibida, kuna lähim piirkonnas olev patrull saadeti valeväljakutsele. Seepärast selgitab politsei välja ja suhtub rangelt kõikidesse nendesse, kes tühikõnedega hädaabiliin kinni hoides või valeväljakutseid tehes politseitööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid selliselt ohtu seavad,“ rõhutas ta.