Põltsamaa Ühisgümnaasiumis kontrolliti riietusruume ja kõiki 7-12 klassides olevaid õpilasi. Ühe 18-aastase poisi koolikoti juures hakkas teenistuskoer aktiivselt märku andma ning nooruk kutsuti klassist välja täiendavale kontrollile, teatas Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja.

Tema koolikotist leiti kokku kuus minigripp-kotikest roheka-pruuni ainega ning õpilane ise tunnistas, et tegemist on kanepiga. Sooritatud kiirtest kinnitas, et tegu oligi kanepiga. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja leitud aine päritolu ning õpilase seotus avastatud ainega.

Põltsamaa Ametikooli ühiselamus avastas teenistuskoer ühelt 17-aastaselt noormehelt väikese hõbepaberisse mässitud kuulikese. Nooruki enda tunnistuse ja kiirtesti tulemuse järgi oli tegemist hasisiga. Kuna leitud kogus oli väike, alustati noormehe suhtes väärteomenetlus.

Jõgeva politseijaoskonna vanemkomissar Valentin Kekisev ütles, et politsei jaoks on oluline hoida maakonnas kujuneval narkositiatsioonil pidevalt  pilk peal . Taolisi reide korraldatakse ka edaspidi, et ennetada eeskätt alaealiste seas narkootiliste ainete levitamist ja kasutamist.