Neljapäeval, 11. septembri õhtupoolikul kella 17:20 paiku sai politsei teate, et Jõgevamaal Puurmani vallas on 55-aastane mees metsa eksinud. Mehe mobiiltelefoni positsioneerimine andis kätte tema ligikaudse asukoha, tänu millele leiti ka tema jalgratas. Tegu oli olulise leiuga, sest nüüd oli teada koht, kust mees metsa läks.

Mõne aja möödudes meest enam telefonitsi tabada ei õnnestunud, kuna sidevahend oli välja lülitatud. Lisaks kaheksale politseinikule kaasati otsingutesse ka jäljekoer ning pandi tööle politseiauto sireenid, mida kuuldes pidanuks eksinu metsast välja jõudma.

Kella 23:30 ajal sai politsei mehega taas telefonitsi ühendust ning otsitav teatas, et ta pole endiselt metsast välja pääsenud. Siiski ütles eksinu, et kuuleb sireene ning nende suunas liikudes jõudis ta kella 01:10 ajal metsast välja.

Jõgeva politseijaoskonna juht Ivar Dubolazov ütles, et mehel tuvastati alkoholijoove ja ta viidi kainenema turvalisse ööbimiskohta arestimajas. „Alkoholi mõju all pimedas metsas seiklemine on väga riskantne ettevõtmine," kommenteeris Dubolazov. „Alkohol ja metsaseiklus ei käi kokku, sest liiga kange naps võtab inimeselt ajataju ning ka orienteerumine on joobes olles raskem. Veelgi enam, kui napsine inimene peaks metsa tukkuma jääma, väheneb kordades võimalus, et ta mõne jahedama öö korral metsast üldse eluga pääseb," rääkis politseijuht.