Patrull otsustas mootorratta kontrolliks peatada ning järgnes sellele, lülitades Luha tänaval peatumismärguandeks sisse sinise-punase vilkuri ja helisignaali. Mootorrattur ei peatunud ja jätkas suurel kiirusel sõitu Kalda tee elamurajoonis alas, kus lubatud sõidukiiruseks on 30 km/h, pannes ohtu nii enda kui majade vahel liikunud inimeste elu, teatas Lõuna prefektuur.

Seejärel kihutas mootorrattur linnast välja Luunja suunas. Nähes teiste patrullide poolt korraldatud teesulgu, keeras mootorrattur ristmikul Kabina suunas ja oli Kabina tee neljandal kilomeetril sunnitud peatuma.
Mootorratast juhtis 27-aastane mees. Põgenemise põhjuseks ütles ta mittetöötava spidomeetri, arvates, et tema kiirus sillal oli lubatust suurem.

Juht toimetati ekspertiisi, sest tekkis kahtlus, et ta on tarvitanud narkootilist ainet. Vastuvõetav otsus sõltub ekspertiisi tulemustest. Peatumismärguande eiramise eest võib juhi karistuseks olla rahatrahv kuni 800 eurot, arest või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheks aastaks.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemliiklusametnik Ove Saar: „Politsei on seadnud eesmärgiks pöörata liikluses kõrgendatud tähelepanu nendele rikkumistele, mis võivad lõppeda inimohvritega. Kiiruseületamine, purjuspäi juhtimine ja ohtlike manöövrite tegemine on kindlasti sellised rikkumised. Just seetõttu on käeoleval nädalal kiiruseületamine politseinike teemanädala raames tähelepanu all kogu Euroopas. Sõidukijuhid peaksid arvestama sellega, et kevade saabudes on liikluskoormus suurem ja sõidukeid teedel rohkem ning sellistes liiklustingimustes on kiiruseületamine üks sagedamaid liiklusõnnetusi soodustav põhjus.“

Möödunud nädalavahetuse liiklusrikkumisi analüüsides lisas Ove Saar, et kuidagi ei taha väheneda purjuspäi rooli taha istuvate sõidukijuhtide arv. Lõuna-Eesti kuues maakonnas kontrollisid politseipatrullid nädalavahetusel 2112 sõidukijuhi võimalikku joovet ning kinni peeti 34 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, nendest 20 Tartumaal ja seitse Põlvamaal. Ainult Võrumaal ei tabatud ühtegi joobes juhti. Kinnipeetud joobes juhtidest oli 13 joove nii suur, et nende suhtes tuleb alustada kriminaalmenetlust.