Eile, 17. augusti hommikupoolikul kella 10.33 paiku märkasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Tartu vallas Aovere-Luunja maanteele suunduvalt metsateelt sõiduauto Chrysleri, mille juures askeldas suurte kilekottidega mees. Liikluspolitseinikud arvasid esmalt, et isik püüab ebaseaduslikul teel vabaneda oma prügist. Politseinikud lähenesid mehele, et talle selgeks teha, et seesugune looduse reostamine on keelatud, teatas Lõuna prefektuur.

Täiendaval kontrollimisel selgus aga, et mees tõstis metsa vahel oma sõiduautosse suuri prügikotte, mille sisuks olid hoopis salasigaretid. Kokku leidsid politseinikud sõiduauto kontrollimisel viis umbes 60-liitrist kotti, kus oli ühtekokku 35 000 Valgevene maksumärkidega salasigaretti.

Mees koos salakaubaga toimetati maksu- ja tolliametisse ning anti üle sealsetele töötajatele, kes salasigarettide vedu menetlema hakkavad.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Tõnu Kürsa sõnul avastati sigarettide salakaubavedu politseinike tavapärase liiklusjärelevalve käigus, mil puhkepausile suunduvatel korrakaitsjatel ei jäänud märkamata kõrvalisel metsateel aset leidnud kahtlane tegevus.

„See pole aga mitte esimene kord, kui liikluspolitseinikud reageerivad tegevustele, mis pole otseselt seotud nende igapäevase tegevusega. Taoline tegutsemine on kiiduväärt ja näitab politseinike valvsust igasuguste rikkumiste avastamisel,“ sõnas Kürsa.