Kolmapäeval kella 9.45 ajal sai politsei teate peretülist Põhja-Tallinnas Erika tänava korteris. Korteris oli alkoholijoobes Dmitri, kes haaras politseinike seal viibimise ajal relvataolise eseme ning sihtis sellega politseiametnikku näkku. Politseinikel õnnestus relv mehel käest võtta ning ta kinni pidada. Pärast kinnipidamist selgus, et tegemist oli gaasirelvaga.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhtivuurija Hisko Varese sõnul oli tegemist väga ohtliku juhtumiga. „Politseiniku relvaga ähvardamise korral on politseinikul õigus kasutada rünnaku tõrjumisel tulirelva ning need tagajärjed võivad olla ründajale traagilised. Selle juhtumi puhul ei olnud mehel enda sõnul reaalset kavatsust politseiniku vastu relva kasutada, kuid ka ametniku ähvardamine on tõsine süütegu,“ ütles Vares.

„Selline käitumine on täiesti lubamatu ning on tähtis, et sellised juhtumid saaksid kiire vastuse ning joobeseisund ei õigusta ega leevenda tegu,“ ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Ruta Rammo.

Eile mõistis Harju maakohus kokkuleppemenetluses varem kriminaalkorras karistamata mehe süüdi vägivallas võimuesindaja vastu ning määras karistuseks aastase vangistuse, mida ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane aasta jooksul toime tahtlikku kuritegu. Samuti mõisteti Dmitrilt välja menetluskulud 525 eurot ning gaasirelv hävitatakse.