24. septembril pöördus politsei poole naisterahvas, kes oli kohtinguportaalis alustanud suhtlust Eestis viibiva 28-aastase Ukraina kodanikust mehega. Tema sotsiaalmeediakontodel oli mitmeid pilte relvadega ning oma sõnumites naisele ähvardas ta Eesti korrakaitseorganeid ja teisi inimesi vägivallaga. Politseinikud uurisid mehe tausta, mis andis veelgi alust tema asukoha välja selgitamiseks ja kinnipidamiseks.

"Välisriikide kodanike tuvastamine ei ole kunagi kergete killast – eriti siis, kui nad peituvad internetikeskkondade pakutava anonüümsuse taha," ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre. "Kuna meil oli alust meest ohtlikuks pidada, reageerisime kiirelt ja resoluutselt. Ta tunnistas hiljem, et ei mõelnud kõike päris tõsiselt, kuid oli oma tegudega hirmu juba põhjustanud."

Piiri- ja migratsioonijärelevalve talituse ametnikud selgitasid välja, et Eestis toitlustusasutuses töötanud mehe lühiajalise töötamise registreerimine tunnistati tööandja taotlusel kehtetuks 11. septembril. Pärast kinnipidamist tunnistati kehtetuks ka tema viisa ja lõpetati ennetähtaegselt isiku viisavaba viibimine Eestis. Politseiametnikud toimetasid mehe tagasi Ukrainasse ning järgmise viie aasta jooksul ei saa ta Schengeni alale siseneda.

"Suurem osa Eestisse saabuvaid välismaalasi käitub siin seadusekuulekalt ja see tekitab heameelt, sest nii peabki olema. Kui keegi osutub siiski ohuks avalikule korrale või veelgi enam - meie riigi inimestele või külalistele ning paneb toime sedavõrd tõsise süüteo, ei ole tema siinviibimine teretulnud ning nõuab kindlakäelist sekkumist," rääkis Põhja prefektuuri piirivalvebüroo juht Ivo Utsar.