Prokurör kinnitas RusDelfile, et vabatahtlikud otsijad, kes surnukeha leidsid, käitusid väga ettevaatlikult ja professionaalselt:  kutsusid koheselt politsei ning piirasid politsei tulekuni võõraste ligipääsu sündmuskohale. 

"Võib julgelt öelda, et Narva politsei kriminalistikaeksperdid töötasid väga professionaalselt ning neil õnnestus leida mitmeid asitõendeid, mis aitavad juurdlusele kaasa. Nad jõudsid sündmuspaigale õigeaegselt, kohe peale surnukeha avastamist ning nad töötasid seal veel peaaegu terve laupäeva. Nad sõna otseses mõttes ei jätnud sündmuskohal kivi kivi peale, fikseerisid kõik jäljed, mida võis kurjategija jätta. Kõik kogutud asitõendid saadeti Tallinna ekspertiisi," rääkis Pärt. 

Eestis tegutseb kohtuekspertiisi instituut, kus leidub piisavalt vahendeid ning kus töötavad oma ala professionaalid, lisas prokurör. 

Ida prefektuuri Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev kinnitas, et inimene, kes sellise võika kuriteo korda saatis, on praegu kindlasti väga hirmul, kuna ta teab nüüd, et tüdrukut otsis pea terve rahvas. "Ja las ta teab, et ta jättis maha piisavalt asitõendeid, mis aitavad teda leida," lausus Andrejev.