Laste seas onu Meelisena tuntud Meelis Hansar vabanes eelmisel aastal vanglast, kus ta kandis kaheksa-aastast karistust laste vastu suunatud seksuaalkuritegude eest. Kui enne vangistamist tegutses Hansar Harjumaal, siis nüüd on põhjust arvata, et ta jätkas oma tegusid Narvas.

Hansar kandis oma kaheksa-aastase karistuse täielikult ära. Kümmekond aastat tagasi kehtinud seaduse järgi sellisel juhul inimese tegevust jälgida ei tohi, vahendab ERR Uudised. "Praegusel ajal on juba selline seadus olemas, mis võimaldab inimese käitumist kontrollida ka pärast temale mõistetud karistuse kandmist. /.../ Hansari puhul ei rakendatud seda seetõttu, et kuriteod, mille eest ta varem süüdi mõisteti, pandi toime enne, kui see seadus jõustus," selgitas Viru ringkonnaprokuratuuri prokurör Günter Koovit "Aktuaalsele kaaamerale".

"Kriminaalmenetluse käigus on kogutud piisavalt tõendeid, mis annavad alust kahtlustada Meelis Hansarit selles, et alates käesoleva aasta suvest on ta toime pannud mitmeid alaealiste vastu suunatud kuritegusid, sealhulgas alaealiste seksuaalse enesemääratluse vastaseid kuritegusid, samuti kuritegusid, mis käsitlevad vabaduse võtmist. Samuti on alust arvata, et isik hoidis oma kasutuses olevas arvutis lapspornot," selgitas Koovit.