7. detsembril kella 1.05 paiku teatas tähelepanelik liikleja Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele, et Tartumaal Laeva vallas suunaga Jõgevamaa poole liigub kahtlase sõidustiiliga sõiduauto Audi A6. Info edastati patrullidele ja veidi hiljem märkasid Jõgeva patrullteenistuse politseinikud kirjeldatud sõiduautot Puurmani asulas ning asusid seda jälitama, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politseid märganuna peatas juht oma sõiduvahendi Painküla-Puurmani tee 18. kilomeetril vasakul teepervel. Sõiduautost juhi kohalt jooksis välja ja suundus metsa poole valges jopes noormees. Lisaks juhile viibis autos ka kolm kaasreisijat, kes jäid sõidukissed.

Politseiametnik koos teenistuskoeraga asus põgenenud meest mööda põldu taga ajama. Hetkel, mil politsei eest pagenud mees taipas, et politsei teenistuskoer on jõudnud talle juba ohtlikult lähedale ning tal ei ole võimalust koera eest põgeneda, jäi ta seisma ja politseiametnikku ootama.

Mehe kontrollimisel selgitasid politseinikud, et sõidukist põgenenud isikuks on 20-aastane alkoholi tarvitanud ning juhtimisõiguseta Marek. Politsei kõrvaldas Mareki juhtimiselt ning vormistas talle väärteoprotokolli.

Jõgeva patrullteenistuse vanem Gaido Padrik ütles, et vastutustundetu pole ainuüksi sõidukiroolis olnud noormehe käitumine, aga niisamuti nende sõprade oma, kes alkoholi pruukinud ja juhtimisõiguseta juhi masinas kaasa sõita otsustasid.

Lisaks selgitas Padrik, et Jõgevamaal tuleb alati arvestada võimalusega, et lisaks tavapärasele politseipatrullile võib sündmuskohal kaasas olla Jõgeva politseijaoskonna auväärt liige, teenistuskoer Penti, kelle eest ära jooksmine või enese varjamine on tarbetu ettevõtmine.