Läinud reede hommikul sai politsei teate, et oma kodust Kadrina vallas Saukse külas on teadmata suunas lahkunud pime 76aastane mees, kirjutab Virumaa Teataja.

Sündmuskohal jäljed puudusid ning ka lähima ümbruse uurimine ei andnud tulemusi. Abiks kutsuti koerajuht konstaabel Raul Bamberg koos politseikoera Neroga.

Otsingud kestsid paar tundi ning inimesed olid juba lootust kaotamas, kui äkki võttiski koer jälje üles. Kõigepealt leidis ta talust mõnesaja meetri kauguselt metsanoorendikust mütsi ja kohe seejärel ka mütsi omakiku.

Vanuri metsa eksimise põhjus oli proosaline. Nimelt läks ta uurima, kas saaks koju pliidi alla panemiseks tuules murdunud oksi tuua. Hoolimata sellest, et maja ümbruses on kõik teerajad talle tuttavad, eksis ta pärast kukkumist. Pärast teistkordset kukkumist kartis mees, et võib mõne luu murda, ning otsustas metsa ööbima jääda, arvates õigustatult, et küllap teda otsima tullakse. "Polnud mul häda midagi, tõmbasin vatijope üle kukla ning isegi magasin veidi ja hommikul paistis juba päike," ütles päästetu Otto õnnelikele leidjatele.