Laupäeva hommikul kella 6 paiku sai Põhja prefektuur teate sellest, et Kesk-Ameerika tänaval on toimunud autost vargus ja sündmusest teatanud mees ajas automaki varastanud meest taga kuni Luha tänavani, kus varas kadus tema vaateväljast. Kohale jõudis patrull koos saksa lambakoera Dixoniga, kes kohe võttis jälje üles.

Teenistuskoer juhatas politseinikud Komeedi tänaval asuvate garaažide juurde, kus saadi kätte mees, kelle õlakotis oli varastatud automakk ja selle esipaneel ning teise autostereo esipaneel. Kinnipeetuks osutus 32-aastane Andrei, kes lisaks konkreetsele juhtumile on ka varem mitmeid kordi vargustega vahele jäänud ning oli politsei poolt tagaotsitav.

„Reeglina avastab autoomanik, et tal on autost midagi varastatud palju hiljem, ja seetõttu ei saa õigeaegselt teatada juhtunust politseisse. Seekord jõudis inimene meid koheselt teavitada ning tänu tema õigele käitumisele, politsei kiirele reageerimisele ning teenistuskoera kaasamisele oli varas juba paarikümne minuga kinni peetud ning varastatud asi tagasi saadud,“ rääkis toimunust Põhja prefektuuri künoloogiateenistuse juht juhtivkonstaabel Oleg Potaptšuk.

„Vaadates eelmise aasta statistikat, andis orienteeruvalt iga viies teenistuskoera kasutamine positiivse tulemuse ning aitas politseil kuritegu lahendada,“ lisas Potaptšuk.

Mullu kaasati Põhja prefektuuri künoloogiateenistusese koeri väljakutsete teenindamisel rohkem kui tuhandel korral.