15. oktoobril kella kahe paiku öösel teatati Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele, et Tartumaal Mäksa vallas on kadunuks jäänud 65-aastane mees.

Mees oli läinud jalgrattal sohu marjule, kuid kaotas õige teeotsa ning ei osanud enam tagasi koju pöörduda. Kuna mehel oli kaasas mobiiltelefon, said lähedased temaga kontakti ning kuulsid mehe häälest, et ta on jahedas öös sattunud lisaks ka külmumisohtu.

Tartu patrullpolitseinikud sõitsid Kastre külla, Ahja jõe äärde, kus panid tööle alarmsõiduki sireenid mehele õige suuna kättejuhatamiseks. Umbes kolmveerand tunni möödudes leidis politsei eksinud mehe üles, viimane oli sireeni järgi liikunud politseiauto suunas. Mehe enda sõnul oli ta metsas olnud kokku umbes kuus tundi.

Patrullpolitseinikud toimetasid mehe ühes tema jalgrattaga Tartusse koju. Kiirabi vaatas mehe tervisliku seisundi üle, meedikute abi ta ei vajanud.

Tartu patrullteenistuse välijuht Tarmo Närap sõnas, et hämaral ajal on kadunud inimese otsingud padrikust kordi keerukamad ning iga mööduv tund omastab abivajaja jaoks kriitilise tähtsuse. „Mõistlik oleks tervelt ja ohutult koju jõudmiseks planeerida oma metsaskäigud ning metsast väljumine päevavalgele ajale,“ lisas Närap.