Laupäeva õhtupoolikul, kella 17.45 paiku helistas 49-aastane mees Lõuna prefektuuri juhtimiskeskusele ning teavitas, et ta on üheskoos oma abikaasaga Põlvamaal Kärsa küla kandis metsa ära eksinud.

Eksinud mees selgitas juhtimiskeskuse spetsialistile, et nad olid naisega sõitnud Kärsa sillalt paar kilomeetrit Värska poole ning siis metsateele auto ära parkinud ning seeni korjama läinud. Abielupaar oli autost liiga kaugele kõndinud ja kuigi eksinud mees teadis metsa ja selle ümbruskonda väga hästi, ei leidnud nad õhtuhämaruses enam tagasiteed.

Põlva patrullpolitseinikud sõitsid eksinud mehe juhendamisel Kärsa külla metsateele, kuhu oli jäetud seeneliste auto ning panid seal tööle alarmsõiduki sireenid ja vilkurid, et eksinutele õige suund metsast väljumiseks kätte näidata. Pidevalt telefonisidet pidades teatasid eksinud politseinikele, et kuulevad politseiauto sireene ning hakkavad selle suunas kõndima.

Umbkaudu tunni möödudes astusidki läbimärjad ja väsinud seenelised metsatukast välja. Kuigi tunde metsas ringi tatsanud naine ja mees olid kurnatud ja märjad, nad meedikute abi ei vajanud.

Põlva politseijaoskonna juhi Tarmo Stokkeby sõnul oli sel korral politseinikele suuresti abi nii eksinute kahest kaasas olnud mobiiltelefonist kui ka sellest, et eksinud mees väga hästi sealseid metsi ja teid tundis ning politseiametnikke juhendada oskas.

„Arvestades, et metsas käimiste hooaeg ei ole veel lõppenud panen kõigile seenelistele ja marjulistele südamele, et oma talvevarusid täiendataks päevasel ja valgel ajal. Ka kohalikud inimesed, kes metsi ja ümberkaudset piirkondi hästi tunnevad peaksid arvestama sellega, et pimedas metsas on väga keeruline õiget teed leida ja seega tuleb pimenedes aegsasti metsast välja tulla,“ lisas Stokkeby.