Pühapäeval mõni minuti enne kella nelja päeval sai politsei teate, et Tartus Annelinnas sõidab kahtlasi manöövreid võttev veok, mille juht võib olla alkoholi tarvitanud, teatas PPA pressiesindaja Kerly Peitel.

Sõidukit läksid kontrollima patrullid, kes avastasid Scania pargituna Puiestee tänavalt maja eest. Sel hetkel oli autojuht end sättinud kõrvalistmele ning veoki mootor enam ei töötanud. Autos olnud 44-aastase Andruse kontrollimisel tuvastati tal alkoholijoove.

Kuigi sõidufakti sel momendil enam ei tuvastatud, otsustasid politseinikud mehele koostada vallasasja hoiule võtmise protokolli ja ära võtta sõiduki võtmed. Seda selleks, et ennetada ohtu, kui kabiinis istunud mees peaks meeltesegaduses tagasi sõitu minema ja kaasliiklejad massiivse masinaga ohtu panema. Ühtlasi teavitati sõidukiomanikku sellest, et veoki kasutajalt on politsei masina süütevõtme ära võtnud tõrjumaks täiendavat ohtu, mis sõitu minnes tekkida võib.

Tartu politseijaoskonna vanemkomissar Ove Saar ütles, et politseil on seadusest tulenev õigus ohu tõrjumiseks võtta erinevaid vallasasju hoiule. „Antud juhul hindasime ohtu, et joobnud mees taas sõitu läheb, väga suureks. Samas ei pidanud me otstarbekaks ootele jääda, kuni sõidufakt aset leiab, vaid võtsime juhilt ennetavalt autovõtmed käest ära,“ selgitas Saar.