"Politseipatrull pidas Justin Petrone auto kinni, sest tema taga sõitnud autojuht helistas hädaabinumbrile 110 ja teatas, et on märganud kahtlase sõidustiiliga autot. Kui oli selgunud, et Justin Petrone ei saa oma juhilubadega Eestis sõita ja politseinikud olid rikkumise sisu mehele selgitanud, lubati tal edasi Kükita grilli juurde sõita, et isa ei peaks lastega tee äärde jääma ning vahejuhtum lõppes rahulikult," selgitas amet oma Facebooki lehel.

Politsei lisas, et samal ajal oli autojuhi abikaasa helistanud 110 ja palunud patrullil endale lauatelefoni numbrile tagasi helistada. Patrull helistas tagasi mitmel korral, kuid ei saanud ühendust.

"Sellest loost on jäänud kõlama ettepanek, et välismaalasele ID-kaarti väljastades võiks anda kaasa juhised ka juhilubade vahetamise kohta. See on väärt ettepanek, mille me kindlasti töösse võtame. Muidugi peaks inimene ise hoolitsema selle eest, et tema dokumendid korras oleksid, kuid riik peaks tegema omalt poolt kõik, et see ei tuleks öösel kell 3 üllatusena," lisas politsei.

Kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone kirjutas oma Facebooki lehel, et tema abikaasa Justin Petrone oli koju sõitmas Robbie Williamsi kontserdilt, kui mees peatati kell kolm öösel maanteel Mäo kandis ja tal ei lubatud edasi sõita, sest tal polnud Eesti juhiluba. "Ta on autos koos kahe lapsega, kellel ka pole muidugi Eesti juhiluba," kirjutas Petrone.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht teatas, et 21. augusti öösel kella 2.30 ajal pidas politsei Tallinna-Tartu maantee 85. kilomeetril kinni sõiduki, mille juhil puudus Eestis kehtiv juhtimisõigus. "Autojuhil olid küll Ameerika Ühendriikides New Yorgi osariigis väljastatud juhiload, kuid tal ei olnud rahvusvahelist juhtimisõigust tõendavat dokumenti ega vastavat Eesti dokumenti."

"Meesterahva suhtes alustati väärteomenetlust ning teda informeeriti, et sõidu jätkamiseks tuleb tal vastavalt seadusele kutsuda sõidukit juhtima keegi, kel on Eestis kehtiv juhtimisõigus. Meesterahvas politseinikele mingeid pretensioone ei esitanud ning politseipatrull lahkus sündmuskohalt."