Laupäeva hommikul märkasid liikluspolitseinikud Tartumaal Haaslava vallas punast värvi Roverit, millel ei põlenud üks esituli.

Masinale järgnedes märkisid politseinikud ka, et autojuht tegi ohtlikke möödasõite. Sõidukijuhi kontrollimisel ilmnes, et roolis olnud 25-aastasel Maidul puudus juhtimisõigus. Lisaks eiras mees seadust ja tekitas ohtu endale ning teistele, kuna otsustas libedal ajal sõitu minna autoga, millel all suverehvid. Mees oli sõiduks võtnud tuttava auto.

Tänasel kohtuistungil taotles politsei liiklusrikkujale maksimumkaristust ehk 30 arestipäeva. Mehel oli varasemast viis kehtivat karistust sarnaste rikkumiste eest, mida karistati niisamuti arestipäevadega. Andmaks liiklusrikkujale aega, mil ta oma teo ohtlikkuse üle pikemalt juurelda saaks, määras kohus talle seni karmima karistusena 25 päeva vabadusekaotust. Kohtusaalist lahkudes viidi ta otsejoones arestimajja.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juht Tõnu Kürsa ütles, et arest on sellele liiklusrikkujale juba kui rutiin. "Ta on korduvalt kohtus sõnanud, et kahetseb tehtut ja parandab end, aga mehe sõna on kahjuks jäänud üksnes lubaduseks. Paraku ei ole juhtimisõiguseta juhtimise eest võimalik väärteokorras enam karmimaid mõjutusvahendeid kohaldada kui seda on arest," nentis Kürsa.

Kui ka seekordne karistus loodetavat eneseparandust kaasa ei too ja mees endistviisi kogenematu juhina liiklusesse sukeldub, jätkab politsei talle arestipäevade taotlemist. "Isoleerides ohtliku juhi nädalateks arestimajja, saame vähemasti kaitsta kõiki teisi liiklejaid tema eest," lisas Kürsa.