Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi sõnul märkas politsei leitud rattaraami küljes esmalt kleebist, mis viitas kauplusele, kust ratas soetati. Poele leiust teada andes jõuti inimeseni, kes ratta 2003. aastal ostis, kuid paraku jäi siis rõõm rattast üürikeseks, sest omaniku sõnul varastati sõiduriist juba samal aastal. Toona rattaomanik vargusest politseile ei teatanud ja seda suurem oli tema üllatus nüüd, kui 14 aastat hiljem ratas tagasi temani jõudis.

Juhandi kiidab rattapoodi, kes kõik oma rattad vastava kleebisega varustab. „See annab politseile võimaluse kadunud või varastatud ja seejärel leitud rataste omanikeni jõuda ja need tagastada. Eriline heameel oli muidugi rattaomanikul, kes 14 aasta järel saab uuesti oma ratast kasutada,“ rääkis Juhandi. „Samuti on hea meel, et meil on tähelepanelikke inimesi, kes märkavad enda ümber toimuvat ja ei pea paljuks politseile teada anda, kui hakkabki silma näiteks jalgratas, mida keegi otsida võiks,“ lisas piirkonnavanem,

Juhandi nentis, et paraku leidub ikka inimesi, kes võõrast vara himustavad, kuid paljuski saavad rattaomanikud ise ära teha, et sõidurõõmu pikaks ajaks jätkuks. „Uute ja kallite rataste kõrval varastatakse ka lihtsamaid ja juba päevinäinud rattaid, seega tuleks igal juhul investeerida korralikku rattalukku ja seda kasutada ka siis, kui kas või korraks ratas nägemisulatusest välja jääb,“ ütles Juhandi.