Kolmapäeval tegi 33-aastane Raili Tapal Pikal tänaval asuvas kaupluses sisseoste. Autos avastas ta, et rahakott on kadunud. Peale tulutuid otsinguid läks Raili panka, kus sulges kaardid ning tellis uued, teatas Ida politseiprefektuur.

Abikaasa soovitusel pöördus Raili politseisse. Koos politseiga mindi otse kauplusejuhataja jutule, kellega koos vaadati turvakaamera salvestisi. Salvestiste läbivaatamisel selgus, et Raili oli rahakoti taskusse pannud, kuid see oli sealt välja kukkunud. Järjekorras olnud vanem mees nägi seda ja lükkas rahakoti leti alla, kus ta sobival momendil üles tõstis ning taskusse pistis. Kuna tegemist oli kauplusele probleemse Tapa elanikuga, siis selgitati kähku välja, kus ta elab. Politseinikud tabasid kodust mehe, kes tagastas rahakoti.

„Politseinikud käitusid professionaalselt. Ma polnud veel kojugi jõudnud, kui mulle tagastati rahakott. Õigemini kulus politseil 15 minutit rahakoti tagastamiseks”, ütles Raili.

Raili sõnul tundub vahest, et pisiasjadega ei tasu politseisse pöörduda. Sel korral oli küll nii, et kui ta poleks pöördunud politseisse, polekski ta rahakotti tagasi saanud. Rahakoti omaniku soovil menetlust ei algatatud, sest kõige tähtsam oli tagasi saada dokumendid ja erinevad kaardid.

„Tahan kodanikele meelde tuletada, et vähegi väärtuslikud leitud esemed tuleb politseisse tuua. Asja omastamine on samamoodi kuritegu nagu asja varastamine,” ütles Rakvere politseiosakonna vanemkomissar Enn Kuusik.

Karistusseadustiku järgi saab isikut, kes omastab või kasutab võõrast vallasasja karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.