Kagu politseijaoskonna juhtivuurija Andres Kirsing kinnitas, et politsei tabas avariis osalenud noormehe. „Täna hommikul sai politsei Valga haiglast teate, et erakorralise meditsiini osakonda pöördus noormees, kes sarnaneb eile öösel Valgas avariipaigalt põgenenud autojuhile. Kui mehele oli esmaabi antud, veendus politsei, et tegu on otsitava noormehega. Ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning viidi menetlustoiminguteks jaoskonda,“ ütles Kirsing.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin täpsustas, et kriminaalmenetlus käib hetkel paragrahvi järgi, mis käsitleb mootorsõiduki juhi poolset liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus.

"Tervisekahjustuse lõpliku raskuse kohta annab hinnangu kohtuarstlik ekspertiis, mille tulemusest sõltub menetluse liik – kui tervisekahjustus on raske, jätkub uurimine kriminaalmenetluses. Kerge tervisekahjustuse puhul jätkuks uurimine väärteomenetluses," selgitas prokurör. Ta lisas, et autojuhi põgenemine sündmuskohalt on kohtus käsitletav raskendava asjaoluna ja see mõjutab karistuse mõistmist.

Eile kell 2.17 juhtus Valgas Metsa tänaval raske liiklusõnnetus, milles said viga kaks noorukit. Autojuht põgenes sündmuskohalt.

Juhtivuurija Kirsing kirjeldas, et esialgsetel andmetel liikus BMW suurel kiirusel Pika tänava suunas, kui juht kaotas masina üle kontrolli ning sõiduk paiskus vastu puud. „Juhi kõrvalistmel kaasa sõitnud 18-aastane neiu sai avariis eluohtlikke vigastusi ning viga sai ka tagaistmel kaasa sõitnud 17-aastane noormees. Et kannatanutele abi saaks anda, tuli mõlemad deformeerunud sõidukist välja lõigata,“ kirjeldas ta keerulisi päästetöid.