Väärteomenetlust alustati 12 ning kriminaalmenetlust ühe sõidukijuhi suhtes. Viimane eiras lisaks ka politseiametnike poolt antud peatumismärguannet ning üritas korrakaitsjate eest põgeneda.

Kõik avastatud rikkumised fikseeriti vaid kuue tunni vältel Tartu maakonnas, neist 11 koguni keskuses – Tartu linnas.

Ühele alkoholi tarvitanud juhtidest taotles politsei aresti, kuna ta oli ka varasemalt joobnudpäi autoroolis olnud ning karistused olid seekordse rikkumise fikseerimise hetkel veel kehtivad. Lisaks puudus tal ka sõiduki juhtimisõigus. 11. aprillil toimunud kohtuistungil mõisteti rikkujale viie päeva pikkune arest.

„Sõidukijuhtide põhjendused rikkumistele on üsna ühetaolised ja pole aja vältel sisuliselt muutunud,“ rääkis Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Ove Saar.

„Peamiselt öeldakse, et eelmisel õhtul võeti vaid üks õlle ja oletati, et hommikuks ollakse kaine. Kui seesugune väide ka tõsi on, siis tuleb arvestada, et inimesed reageerivad alkoholile väga erinevalt ning alkohol püsib veres tunduvalt kauem, kui tavaliselt arvatakse.“

Saare sõnul on see igakevadine trend, et mida soojemaks lähevad ilmad, seda enam võib liiklusest tabada alkoholi tarvitanud juhte. „Probleemi sügavust näitab ilmekalt asjaolu, et käesoleva aasta algusest kuni 11. aprillini on Tartumaal välja selgitatud 219 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti,“ lisas ta.

Politsei tuletab meelde, et nähes joobekahtlusega sõidukijuhti, tuleks sellest teada anda lühinumbril 110. Muudest liiklusrikkumistest saab politseid teavitada liiklusliini telefoninumbril 14900.