"Politseile teatatakse joobes juhtidest iga päev, samuti peavad korrakaitsjad nii igapäevase töö kui ka "Kõik puhuvad" operatsioonide käigus kinni sadakond joobes juhti nädalas. Paraku ei jõua politsei kontrollida autojuhtide kainust iga kilomeetri tagant, seega on väga oluline meie igaühe panus sellesse, et hoida sõidukiroolist eemale alkoholi tarvitanud pereliige, sõber või tuttav, kelle ettearvamatu käitumine liikluses võib lõppeda traagiliselt," toonitas politsei- ja piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaar.

Sel aastal on joobes juhi süül hukkunud kuus ning saanud viga 70 inimest. Mullu põhjustasid joobes juhid 12 protsenti kõigist liiklusõnnetustest. Tänavu nelja kuuga on kasvanud liiklusõnnetuste arv, kus inimesed on viga saanud Eestis 10 protsenti, Soomes 21 protsenti, Lätis 25 protsenti ja Leedus 37 protsendi võrra.

"Iga joobes juhi kõrvaldamine liiklusest vähendab riski sattuda liiklusõnnetuse ohvriks ning suurendab liiklejate turvalisust. Kuna suure osa traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetustest põhjustavad just joobes juhid, teeme kindlasti ka edaspidi naaberriikide kolleegidega koostööd, et vähendada ohtlike roolikeerajate osakaalu liikluses," lubas Kommusaar sarnaste ühisoperatsioonide jätkumist.

Eestis kontrollivad politseinikud riiki saabuvate sõidukijuhtide joovet lisaksTallinna sadamale ka Ikla piiripunktis, kus 800 kontrollitu seast ei tabatud ühtegi joobe kahtlusega juhti.

Kokku on kontrollitud ligi 1400 autojuhti.