Eilses Kanal 2 saates Reporter räägiti, et saatejuht Anneli Lahe autost üht-teist varastatud. Tänaseks on selgunud, et kuriteos kahtlustatavad on kinni peetud.

Mehed on kahtlustavad ka ühes teisest autost esemete varguses. Politsei põhja prefektuuri andmetel on meeste valdusest leitud ka osa varastatud asjadest.

Reporteri uudistesaates esitatud väidet, et vargad pääsesid autosse sisse kasutades elektroonilise autoluku blokeerimise võtet, politsei kommenteerida ei saa.

Delfit konsulteerinud autoelelektriku sõnul häiritakse elektroonilise autoluku blokeerimisel auto lukustamise ajal signaali.  "Auto lukustamise signaal saadetakse välja 433 MHz sagedusel, kui samal sagedusel signaali segatakse, siis ei lähe auto lukku," ütles autoelektrik Delfile.
"Seetõttu tuleks jälgida, et auto teeks lukustumisel klõpsatust või vilgutakse ohutuledega," lisas spetsialist.

"Sõidukitest varastamine on Eestis endiselt üks levinumaid varguse liike. Tänavu on poole aastaga Tallinnas toime pandud ligi 820 varguse sõidukist, seda on ligi 100 juhtumi võrra vähem, kui mullu," ütles Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude talituse juhtivuurija Kaido Atspol.

"Üldistades võib öelda, et autodest varastatakse suvel enam kui talvel. Kutsume kõiki inimesi üles mitte jätma autosse väärtesemeid. Samuti tuleks silma alt ära panna ka näiteks tühjad kotid, sest näiteks seesama kott võib anda vargale tõuke autosse sissemurdmiseks," lisas Atspol.