Kümnekonnast noorest koosnenud seltskonnas oli alkoholitarbimise tunnustega kolm 16-17-aastast noormeest ja neli 13-aastast tütarlast, teatas Põhja prefektuur.

Pealtnägijate sõnul oli seltskond kõigepealt väljas grillinud ja alkoholi tarbinud, seejärel suundunud korterisse, kus lärmati ja rikuti naabrite rahu. Politsei kutsusid häiritud naabrid.

Noored olid tarbinud erinevaid kangeid jooke, mõned neist olid saanud ka alkoholimürgistuse ja oksendanud.

Pärast seletuste võtmist toimetasid politseinikud alaealised kas koju või politseijaoskonda, kuhu neile lapsevanemad järele kutsuti.

Ida-Harju politseijaoskonna noorsooteenistus alustab väärteomenetlused alkoholiseaduse rikkumise tunnustel, mille järgi ei tohi alaealised alkoholi tarbida. Alla 14-aastased lapsed suunatakse aga alaealiste komisjoni, kes otsustab võimalikud mõjutusvahendid.

Ida-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine ütles, et kindlasti ei tasu noortel arvata, et pärast kooliaasta lõppu reeglid ja seadused enam ei kehti. „Purjus alaealisel on väga suur oht langeda kuriteo ohvriks või panna ise toime tegu, mille tagajärgi tuleb hiljem pikalt kahetseda, rääkimata sellest, et alkoholi tarbimine on alaealiste tervisele ohtlik ja ka seadusega keelatud,“ ütles Randlaine. „Politsei pöörab sellelaadsetele väljakutsetele suurt tähelepanu ja meie patrullid hoiavad aktiivselt silma peal kohtadel, kus noored võiksid koguneda ja kus võivad aset leida korrarikkumised“.

Randlaine rõhutas, et lapsevanemad peaksid tõsist tähelepanu pöörama oma järeltulijate vaba aja veetmisele koolivaheajal ja sõpruskonnale. „Oluline on teada, kas ja kelle seltskonnas lapsed aega veedavad. Eriti tähelepanelik tuleks olla hilisõhtuste ja öiste tegemiste suhtes,“ ütles Randlaine. „Kindlasti peaksid alkoholi tarbivatele või rahu rikkuvatele noortele kõik inimesed tähelepanu pöörama ning politsei hädaabinumbrile 110 sellistest õigusrikkumistest teada andma.“