Pühapäeval kella 16 paiku teatas tähelepanelik kodanik politseile, et Tartus Pauluse tänava kalmistul lõi heledas jopes mees 62-aastast naist ning rebis tal käest käekoti ja põgenes.

Üks mees jooksis arvatava kurjategijale järele, teised inimesed informeerisid juhtunust politseid. Kohale saadeti politseipatrull ning mõne aja pärast peeti Tedre tänaval kuriteos kahtlustatavana kinni 30-aastane mees.

Politsei toimetas kinni peetud mehe arestimajja. Tartu kriminaaltalitus alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist. Röövi ohvriks langenud naine vigastada ei saanud ning meedikute abi ei vajanud.

Tartu kriminaaltalituse juht Ervin Teesalu sõnul on kiiduväärt röövi pealt näinud inimeste kodanikujulgus ning see, et nähes kahtlast tegutsemist ei jäädud passiivseks. Röövlit jälitanud kodanike kirjeldused nii mehe väljanägemisest kui ka võimalikust asukohast olid politseinikele väga suureks abiks isiku tabamisel.

"Pühapäeval röövimises kahtlustatavana kinnipeetud mees on politseinikele juba varasemast ajast tuttav, teda on erinevates varavastastes kuritegudes kriminaalkorras karistatud," lisas Teesalu.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Toomas Liiva sõnul esitab prokuratuur Tartu Maakohtule ründaja suhtes vahistamistaotluse. "Seadusandja on analoogilise teo eest ette näinud võimaliku karistusena minimaalselt kaks ja maksimaalselt kuni kümne aastat vangistust. Äärmiselt taunimisväärne on käesolevas loos ka asjaolu, et rünnaku ohvriks langes eakas naisterahvas"