Tabatud viibisid avalikes kohtades või meelelahutusasutustes. Edasi viidi nad politseisse, kus nendega alustati menetlustoiminguid. Samal ajal kutsuti välja ka vanemad, kellele tõendati koha peal oma lapse joove.

"Noored puhusid oma vanemate silme all alkomeetrisse. Mõni vanem muutus päris kurvaks, sest neil oli teadmine, et laps on korralik ja ta läheb peole, kus ta alkoholi ei oleks tohtinud juua," ütles Sillamäe konstaablijaoskonna piirkonnavanem Aili Avameri. Ta kinnitas, et tõepoolest oli noori, kellel polnud varasemalt õigusrikkumisi. Mõni laps tunnistas politseinikele üles, et sai alkoholi klubist. Enamus tarbis alkoholi aga enne peole minekut, mõni lausa majanurga taga.

"Reede õhtul algas õpilastel vaheaeg, mida osad noored tähistasid pidutsemise ja alkoholi joomisega. Hämmastav oli see, et klubis dokumentide kontrolli käigus polnud paljudel esitada isikut tõendavat dokumenti," ütles Narva politseijaoskonna piirkondliku politseitöö teenistuse vanem Tarvo Kaiva. Ta lisas, et selgitust otsitakse ka küsimusele, kuidas tuvastasid turvamehed ja baaritöötajad noorte vanust.

Politsei tuletab kõigile lapsevanematele meelde, et oma laste tegemistega tuleks kursis olla. "Tuletage oma alaealistele võsukestele meelde, et alkoholi ja tubakatoodete tarvitamine on keelatud," teatas politsei pressiesindaja vahendusel.