PPA korrakaitsepolitseiosakonna liiklusbüroo komissar Riho Tänak märkis, et sedavõrd suur arv turvavarustuse nõuete rikkujaid on politsei jaoks eelkõige kurb üllatus. "Teavituskampaania ulatust arvestades lootsime, et sel nädal turvavöö kasutamisega seoses rikkumisi vormistama ei pea ning saame vaid soovitusi anda, kuidas end võimalikult hästi kaitsta. Paraku näitas päev, et nende juhtide hulk, kes end vabatahtlikult ohtu seavad ja turvavööd ei kinnita, on päris suur," ütles Tänak.

Käimasoleva turvavarustuse teemanädala raames on politsei erilise tähelepanu all laste turvavarustus ning turvavöö nõuetekohane kasutamine tagaistmel. Eilse päeva jooksul avastas politsei 12 laste turvavarustuse kasutamise nõude rikkumist, 42 korral jätsid sõitjad turvavöö kinnitamata tagaistmel. Kokku avastati eile 301 turvavarustuse kasutamise nõude rikkujat.

Turvavarustuse teemanädala koostööpartner on maanteeamet. 12. kuni 18. märtsini on turvavarustus politseinike TISPOLi teemanädala raames tähelepanu all kogu Euroopas. Eestis kontrollivad turvavarustuse kasutamist nädala jooksul kõikide prefektuuride ja korrakaitsepolitseiosakonna politseinikud.