Riho Tänak politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonnast rõhutab, et võtmetähtsusega on teeoludele ja juhi sõidukogemusele vastava ohutu kiiruse valik. "Täna on küll mõistlik pigem varem sõitu alustada, kui panna liigse kiirustamisega ohtu enda ja kaasliiklejate tervis. Hoo peaksid maha võtma nii autojuhid kui ka jalakäijad," ütles Tänak.

Reedele omaselt tihedama liiklusega põhimaanteedel tuleb täna lisaks kiirusele erilist tähelepanu pöörata ka ohutule pikivahele ning möödasõitude ohutusele. "Aeglasemalt liikuv juht peab kolonni moodustumisel rahulikult paremasse teeserva hoidma ning tagant tulijad mööda laskma. Möödujad seevastu peavad arvestama, et lörtsisel teel läheb manöövri ohutuks sooritamiseks kauem aega ning eriti ettevaatlik tuleb olla sõiduradade vahele moodustuvat lumevalli ületades," sõnas korrakaitsja.

"Kui liiklusõnnetus siiski juhtub, tuleb jääda rahulikuks. Kergema plekimõlkimise puhul suhelge teise sõiduki juhiga ning kui õnnetuse põhjustaja on selge, saate kindlustuspaberid ise koha peal vormistada. Teelt väljasõidu korral, juhul kui keegi vigastada ei saa, tuleb politseid teavitada siis, kui põhjustasite kellelegi varalist kahju - näiteks sai kahjustada teepiire või liiklusmärk," lausus Tänak.

EMHI prognoosib tänaseks päevaks vahelduvat lume ja lörtsisadu, mille tõenäosus õhtu poole väheneb. Ka saju lõppedes tuleks siiski libeduse suhtes ettevaatlik olla. Teede olukorra kohta põhimaanteedel saab jooksvalt infot ka maanteeameti kodulehelt.