Õnnetus juhtus esmaspäeva õhtul pisut enne kella viit Pärnus Mai ja Ravi tänava ristmikul, kirjutab SL Õhtuleht.

16aastane Remo tahtis minna teisele poole sõiduteed bussipeatusesse. Nii vasakult kui ka paremalt lähenenud sõiduautod jäid seisma. Kui ta oli umbes sõidutee keskel, kuulis ta plekikriginat. „Ehmusin. Nägin, et politsei sõitis autole, mis mind üle tee laskis, tagant sisse. Mul oli alles jalg kipsis ja üritasin eest ära joosta, aga ei suutnud. Auto möödus minust vaid meetri kauguselt,” räägib poiss.

Politseibussilt löögi saanud Mitsubishi Galanti 21aastane juht Mihhail ütleb, et politsei sõitis tal paar kilomeetrit sabas.

„Löök oli päris tugev, sest mu auto libises umbes kümme meetrit edasi ja jäi pidama vastu kõnniteeäärt. Kui ma poleks rooli paremale välja keeranud, oleks auto sõitnud täpselt poisile otsa,” räägib Mihhail. Ta kahtlustab, et politsei võis sõita lubatust kiiremini.

Politseibuss Fiat Ducato lendas üle vastassuunavööndi kõnniteele. Kui liikluspolitsei õnnetuspaigale saabus, siis Mihhailil lasti puhuda alkomeetrisse, politseiauto juhiga seda ei tehtud.

Lääne politseiprefektuuri pressiesindaja Maria Murakas kinnitab, et politseibussi rooli keeranud liikluspolitseinik oli kaine. Temalt võeti sündmuspaigal ütlused ning hilisemate segaduste vältimiseks viidi Pärnu haiglasse ekspertiisi.

Muraka sõnul kuulub kõnealune liiklusõnnetus kergete hulka. „Mitsubishi juht pidurdas enne ülekäigurada, et lasta inimene üle tee. Politseibuss sõitis talle otsa, kuna ei saanud tekkinud vesiliu tõttu õigel ajal pidama,” selgitab Murakas, et õnnetuse ajal sadas. Tema andmeil pääses vigastusteta ka bussi kongis olnud mees.